.

6ος ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΗΡΑΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ!

Με χαμόγελα υποδέχτηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικιστών Λίμνης Ηραίου, με επικεφαλής τον πρόεδρό του κ. Παναγιώτη Θώδη, τους εθελοντές δημότες, κατοίκους και παραθεριστές, καθώς και τους εκπροσώπους του Γυμνασίου Περαχώρας, Συλλόγων, Ενώσεων και του Τοπικού Τμήματος Σ.Ε.Ο. Λουτρακίου, που συμμετείχαν στον 6ο εθελοντικό καθαρισμό των ακτών της λίμνης, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής ήταν να μετρηθεί το επίπεδο ευαισθητοποίησης όλων μας σχετικά με τις ακτές της λίμνης που χρησιμοποιούμε για την ψυχαγωγία μας.
Όλες οι ηλικιακές κατηγορίες έδωσαν δυναμικό παρόν στέλνοντας διπλό μήνυμα. Βροντοφώναξαν ότι η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων και ότι το περιβάλλον χρειάζεται την προσοχή και τη φροντίδα μας, προλαμβάνοντας την καταστροφή ή την κακοποίησή του με το πέταγμα κάθε λογής σκουπιδιών.   
Μετά την καθιερωμένη φωτογραφία, μπροστά στα γραφεία του συλλόγου, οι εθελοντές ξεχύθηκαν περιμετρικά της λίμνης και από τη λίμνη μέχρι τον Αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου για τον καθαρισμό των ακτών και του δρόμου, με την παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Τάσου Σακελλαρίου και Σωτήρη Πέρρα και του δημοτικού συμβούλου κ. Φίλιππα Θυμή, οι οποίου συμμετείχαν ενεργά σ΄αυτόν.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος συνέδραμε με προσωπικό και μέσα (μηχανήματα).
Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό. Συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών από πλαστικά μπουκάλια, πλαστικές και χάρτινες σακκούλες, μεταλλικά κουτιά αναψυκτικών, αποτσίγαρα και διάφορα άλλα άχρηστα αντικείμενα, ρυπογόνα για το περιβάλλον. 
Επίσης  καθαρισμός έγινε εντός της Λίμνης από ειδικό πλωτό μέσον περισυλλογής  απορριμμάτων   FAETHON και καθαρισμός βυθού, με τη συμμετοχή δύο καταδυτικών κέντρων  από το ΛΟΥΤΡΑΚΙ  CROSTACEO DIVE CENTER  και TECH DIVING TEAM CENTER. Μαζί τους και   η  LOYTRAKI  Lifeguards.  
Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά επέμεναν γονείς και δάσκαλοι. Όμως το αποτέλεσμα του σημερινού καθαρισμού της λίμνης δηλώνει κατηγορηματικά ότι κάθε άλλο παρά άρχοντες είμαστε. 
Πετάμε τα σκουπίδια όπου βρούμε ξεχνώντας ότι η φύση ‘‘εκδικείται’’. Οι κάλαθοι των σκουπιδιών αποδείχτηκαν αφανείς,για ένα σημαντικό ποσοστό συνανθρώπων μας, καίτοι τοποθετημένοι σε πολύ φανερά σημεία των ακτών της λίμνης. Επειδή η καθαριότητα είναι πολύ σημαντικό δείγμα πολιτισμού, μάλλον απολίτιστοι και ασυνείδητοι θα πρέπει να χαρακτηριστούν εκείνοι που προτιμούν την εύκολη λύση, εγκαταλείποντας τα σκουπίδια απερίσκεπτα. 

Βέβαια, ευχής έργον θα είναι η νέα δημοτική αρχή να δρομολογήσει συστηματικά την καθαριότητα της λίμνης Ηραίου, την επόμενη τουριστική περίοδο, σε νέα βάση, με γνώμονα τις αυξημένες καθημερινές ανάγκες των οικιστών και των επισκεπτών. 
Οι εθελοντές, μετά τον καθαρισμό, ανταμείφθηκαν, απολαμβάνοντας σάντουιτς, αναψυκτικά και καφέδες, που πρόσφερε ο κ. Βασίλειος Μαντάς στο φιλόξενο και μαγευτικό του χώρο.  
Αίσθηση προκάλεσε η αποτελεσματικότητα του συντονισμού των εθελοντών και της όλης εκδήλωσης από την κ. Κωνσταντίνα Ράπτη, η οποία περιφερόταν συνεχώς προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος, κατά το δυνατόν, καθαρισμός.
Την εκδήλωση κάλυψε ο κ. Γιάννης Αικατερίνης από τοPerahora.gro οποίος πάντα προβάλει και υποστηρίζει πρωτοβουλίες προς όφελος της λίμνης, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει και τα χρόνια προβλήματά της. Την φωτογραφική κάλυψη επιμελήθηκε ο κ. Αθανάσιος Πρωτοπαππάς.
Γράφει ο Γιάννης Καραπανάγος
Φωτογραφία :Αθανάσιος Πρωτοπαππάς. 

Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger