.

ΟΕΝΓΕ: Τα νοσοκομεία καταρρέουν

Προ της κατάρρευσης βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με τον...Δημήτρη Βαρνάβα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).
Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα τμήματα και ολόκληροι τομείς των νοσοκομείων καταρρέουν εξαιτίας της έλλειψης γιατρών, ενώ τα κονδύλια που διαθέτουν στα ταμεία τους δεν είναι επαρκή ώστε να καλύψουν ακόμη και τα έξοδα για αγορά γάζας. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ υποστηρίζει ότι «τα φάρμακα καταστεί είδος υπό εξαφάνιση».
Όπως τονίζει ο κ. Βαρνάβας οι διοικήσεις των νοσοκομείων αντί να ασχοληθούν με τα σοβαρά προβλήματα, έχουν αποδυθεί σε ανηλεές κυνήγι των ασθενών για είσπραξη των 5 ευρώ, ενώ το υπουργείο Υγείας χαρίζει απλόχερα υποσχέσεις μέσω του αναπληρωτή υπουργού κ. Γρηγοράκου για προσλήψεις γιατρών, δημιουργία ομάδων Task Force, οικονομική ενίσχυση και νομοθετικές αλλαγές.
Κατά την άποψη της ΟΕΝΓΕ «η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη πως η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας σωρεύει οργή στις συνειδήσεις των πολιτών, προσπαθεί να διαχειριστεί το ζήτημα επικοινωνιακά».
Παράλληλα στην ανακοίνωση του προέδρου της Ομοσπονδίας υποστηρίζεται ότι η υγεία δεν αποτελεί ζήτημα επικοινωνιακής διαχείρισης, καθώς απαιτεί σοβαρή προσέγγιση, διάλογο με τους γιατρούς και το προσωπικό και απελευθέρωση από την αγκυλωτική αντίληψη που έχει επιβάλλει η τρόικα, αντίληψη που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τηρεί με προτεσταντική ευλάβεια.
Από την πλευρά της η ΟΕΝΓΕ απαιτεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, χρηματοδότηση και θεσμική στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των ασθενών, οι οποίοι εξευτελίζονται σε νοσοκομεία τα οποίοι ούτε τα στοιχειώδη για τη νοσηλεία τους δε μπορούν να παρέχουν.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger