.

Tα τείχη που μας βάζουν

Αγαπητοί αναγνώστες,
παίρνω την πρωτοβουλία να γράψω αυτό το άρθρο σχετικά μ’ ένα φαινόμενο που υπάρχει
εδώ και πάρα πολλά χρόνια κι έχει ως αποτέλεσμα να απομακρύνει τους ανθρώπους γιατί μπαίνουν τα τοίχοι από πολιτικό, θρησκευτικό και κοινωνικό επίπεδο.

 Καταρχήν, αυτό που έχω παρατηρήσει σε πολιτικό επίπεδο είναι ότι σε περιόδους
ευμάρειας δημιουργείται ένας μικρός φανατισμός σχετικά με τα κόμματα γιατί έτσι βολεύει τις κυβερνήσεις να υπάρχει η αυλή που να τους ακολουθούν παντού αλλά και να παίρνονται αποφάσεις που είναι σημαντικές για την κοινωνική συνοχή που όμως παίρνονται σε δεύτερη μοίρα επειδή δημιουργείται αυτός ο μικρός ρατσισμός. Έπειτα, σε περιόδους έντονης αναταρραχής όπως η σημερινή δημιουργούνται κόμματα που καλλιεργούν το μίσος και τις φυλετικές διαφορές για να προσελκύσουν οπαδούς και να έλξουν ανθρώπους λόγω της οικονομικής και κοινωνικής ανέχειας και μιζέριας που υπάρχει.

 Όσον αφορά σε θρησκευτικό επίπεδο, ο Θεός ή η ανώτερη δύναμη ή το σύμπαν που επικαλούνται ορισμένοι αναφέρει στις διδαχές ότι όλοι οι άνθρωποι του κόσμου είναι αδέρφια με τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Εντούτοις, ορισμένοι το εκμεταλλεύονται εμπορικά και πολιτικά καθώς και δημιουργούν κόντρες και διαφορές ανάμεσα στα έθνη που αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ρατσισμός, να ξοδεύονται μεγάλα ποσά για όπλα και πολεμικές μηχανές από το να δίνονται σε ουσιώδης τομείς τα κονδύλια όπως υγεία, παιδεία και πολιτισμός.

 Τέλος, σε κοινωνικό επίπεδο όσον αφορά στον τομέα τον εργασιακό, της παιδείας και της υγείας που ανάλογα από ποια οικογένεια προέρχεται ο καθένας έχει να πάει σε ιδιωτικό σχολείο, πανεπιστήμιο, καλύτερη δουλειά καθώς και σε περίθαλψη επειδή έχουν διαφορετική υποτήριξη οι εύπορες οικογένειες από τις απλές και καθημερινά αγωνιστές για επιβίωση. Έτσι, δημιουργείται μίσος μεταξύ των ανθρώπων και δεν υπάρχει η αλληλουποστήριξη.

 Επομένως, με όσα αναφέρονται παραπάνω πρέπει να πολεμηθεί από τους ανθρώπους γιατί δεν υπάρχει λόγος να χωρίζονται οι άνθρωποι αλλά ενωμένοι μπορεί να δημιουργηθούν μεγάλες ευκαιρίες και να γίνουν μεγάλες δημιουργίες που μπορεί να αλλάξουν την ιστορία όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες που είναι μια δραστηριότητα που ενώνει τους ανθρώπους.

Αναστάσιος Παπανικολάου
Τελειόφοιτος Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger