.

Μεγάλη καταστροφή από την φωτιά στο Ναύπλιο (video)

Τεράστιες είναι οι καταστροφές που υπέστησαν οι αγροτικές καλλιέργειες με ελιές αλλά και θερμοκήπια και δασικές εκτάσεις μετά τη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στα Λευκάκια, όπου κατακάηκαν περί τα 2,5 χιλιάδες στρέμματα.

Μετά την αναγγελία ΠΣΕΑ (Πολιτικός Σχεδιασμός Εκτάκτου Ανάγκης) από τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αποζημιώσεις της ζημιάς που υπέστη το πάγιο κεφάλαιο σε θερμοκήπια, αγροτικές αποθήκες, γεωργικά μηχανήματα κτλ.

Ο δήμος Ναυπλιέων με ανακοίνωσή του, καλεί τους πληγέντες από την πυρκαγιά να προσέλθουν στα γραφεία των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ στη Νέα Τίρυνθα, προκειμένου να υποβάλλουν άμεσα δηλώσεις ζημιάς.

Ύστερα από πολύωρη μάχη με τις φλόγες και πάρα τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατόρθωσαν να περιορίσουν, στα Λευκάκια Αργολίδας, το πύρινο μέτωπο και να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα. Η φωτιά έχει καταστρέψει περίπου 2.500 στρέμματα καλλιεργειών και δασικής έκτασης, ενώ απειλήθηκαν, χθες και κατοικημένες περιοχές.

Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger